Dit weekend: Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel

0
368
Pony Marissa Schuiling - Kraay indoor kerstmarathon 2017 - foto Eveline Roseboom Meel

Dit weekend reizen er meer dan honderd deelnemers af naar Scherpenzeel voor de zesde editie van de Kraay indoor Kerstmarathon Scherpenzeel. Vrijdagavond zullen de jonge menners in de jeugdrubriek van start gaan in de manege van de Willaerruiters.

Vrijdagavond

Ieder jaar start de Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel met de jeugdrubriek op vrijdagavond. Komende editie strijden er zeven jonge mennertjes om de Jan Kuster wisselbeker. Aansluitend wordt de rubriek tweespan pony verreden. Er komen 24 tweespan pony’s aan de start.

Zaterdag

Zaterdag om 8.00 uur wordt het programma vervolgd met de enkelspan pony’s. De rest van de dag zullen de deelnemers alles op alles zetten voor een felbegeerde startplaats in de finale op zaterdagavond. De winnaars van alle rubrieken -met uitzondering van de jeugdrubriek- maken ook nog eens kans op de hoofdprijs van 500 euro.

Vierspan paard

De finale start dit jaar met een shownummer van vier stoere springruiters van de Willaerruiters die het parcours op hun paard zullen rijden. Daarna rijden drie vierspan paarden, tweemaal het finale parcours: te weten het trio Nico Avezaath, Bruno Taverniers en Piet de Ronde. Aansluitend de finale van de rubrieken enkelspan pony, enkelspan paard, tweespan pony, vierspan pony en tot slot de rubriek tweespan paard. De finale start om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie hier.

Bron: persbericht 
Foto: Eveline Roseboom Meel