Dirk van Hees wint AVEVE MenSport Trofee 2018

0
188
AVEVE MenSport Trofee 2018 is gewonnen door Dirk van Hees

De zondagmiddag bij Flanders Horse Expo in Gent stond helemaal in het teken van de mensport. Voorafgaande aan het sportieve gedeelte vond de prijsuitreiking van de AVEVE MenSport Trofee 2018 plaats.

De AVEVE MenSport Wisseltrofee is een stimuleringsprijs voor jong en oud, in alle categorieën voor zowel pony’s als paarden. Naast de dressuur telden ook de vaardigheid en de marathon van het buitenseizoen mee. Het klassement werd opgemaakt op basis van de drie beste wedstrijden per menner. De trofee werd uitgereikt aan de beste Belgische menner in de CAN*en de CAN**.

Dirk van Hees aan kop

In de CAN* wisten vijf menners drie of meer keer eerste te worden. Uit deze indrukwekkende collectie ging met maar liefst zeven eerste prijzen Dirk van Hees aan kop. In het totaalklassement zette hij tevens de winnende score op naam. In de CAN** behaalden drie aanspanningen meermalen een eerste plaats. In deze categorie ging de overwinning naar Gilles Pirotte. Een eervolle vermelding en een extra prijs waren er voor Lisa Huys, dit jeugdig talent maakte veel indruk in de Jongerenrubriek.

Uitslag

CAN*
1. Dirk van Hees Enkelspan Paard
2. Sofie Clerinx Enkelspan Trekpaard
3. Wim Lenaerts Enkelspan Pony
4. Kris Mannaerts Tweespan Pony
5. Marcel Halleux Tandem Paard

CAN**
1. Gilles Pirotte Enkelspan Pony
2. Pieter van den Broeck Tweespan Pony
3. Thomas van Dyck Vierspan Pony

Bron en foto: MenSport