Coronamaatregelen België: Sport gaat door, maar zonder publiek

0
341

Werd er vanwege de explosieve stijging van het aantal coronagevallen in België vóór het weekend nog gesproken over het dragen van mondkapjes op sportevenementen, dat bericht is alweer achterhaald… De Belgische minister van Sport Ben Weyts liet gisteren weten dat hij outdoor wedstrijden en activiteiten toejuicht, maar dan wel zonder publiek!

Verantwoordelijkheid

De (paarden)sportwereld wacht de nieuwe Nationale Veiligheidsraad van morgen dus niet af en neemt de vlucht vooruit met nieuwe maatregelen. Ze wil haar verantwoordelijkheid nemen ‘in het volle besef dat sportactiviteiten en zeker publieksbijeenkomsten een reëel risico kunnen vormen.’

Duidelijke maatregelen

“We kregen verschillende vragen vanuit de sportsector of wedstrijden al dan niet zouden kunnen doorgaan nu het coronavirus terrein wint”, zegt Vlaams Weyts. “Met duidelijke maatregelen bieden we houvast aan sportfederaties, sportclubs en supporters.”

Geen publiek

Met ingang van maandag 27 juli kunnen wedstrijden alleen plaatsvinden achter gesloten deuren, zonder publiek. De beslissing geldt zowel voor de professionele als amateursectoren.

Weer geen publiek mag komen, komen ook nauwelijks inkomsten binnen. Het is een reële verwachting dat een aantal wedstrijden dan ook afgelast zal worden.

Bron: HLN

Foto: Istockphoto/rollover