Corona | Houd anderhalve meter-regel in acht tijdens mennen

0
423

Gisteren werden de nieuwe maatregelen bekendgemaakt inzake het onder controle krijgen van de verspreiding van het coronavirus. Eén daarvan is het verscherpen van de anderhalve meter afstand-regel.

In verband daarmee, en ook met het oog op ‘meer dan drie personen bij elkaar’ is het goed om in de gaten te houden dat je niet meer op de gebruikelijke wijze een ontspannen ritje met je aanspanning kunt maken, tenzij je met personen bent die al bij elkaar wonen.

1,5 meter afstand op de wagen

Heb je bijvoorbeeld een groom die geen gezinslid is, dan zal hij of zij alleen achterop de wagen kunnen plaatsnemen, anders zit je immers al snel te dicht op elkaar. Ook tijdens het inspannen is de 1,5 meter-regel lastig met een extern persoon er bij.

Instructie

Les geven of krijgen mag nog wel, mits je met één instructeur en één pupil bent. Ook hier geldt weer: houd afstand. Ook is het niet verstandig dat je trainer in contact komt met je paard of pony. Hoewel het virus niet overdraagbaar is op dieren en vice versa, is het niet ondenkbaar dat je via contact met het dier toch bacteriën overneemt.

Handen wassen

Te allen tijde geldt ook het devies: was zoveel mogelijk grondig je handen en zeg de les af indien één van beiden klachten heeft als hoesten, keelpijn, neusverkoudheid of koorts.

Dierenarts

De dierenarts behoort helaas niet tot ‘noodzakelijke beroepen’. Neem hoe dan ook uiteraard wel contact op met je dierenarts. Indien er aan de hygiëneregels en voorzorgsmaatregelen voldaan wordt, kan die nog steeds zijn werk doen als als je paard of pony ziek is.

Bron: MenSport

Foto: DigiShots