Corona 2021

0
862
drie dorper rit Goolderheide Corona

Ik ben al met een hoop dingen gestopt in mijn leven. Heel lang geleden luierde ik nogal veel. Daarom heeft mijn moeder op mijn veertiende keihard gewerkt om mij zindelijk te krijgen. Ook ben ik gestopt met school. Dat wil zeggen ik kreeg een briefje dat ik niet meer hoefde te komen. Vond ik netjes van ze want ik was al anderhalf jaar niet meer geweest. Ik ben gestopt met voetbal, het was echt niet meer te combineren met mijn horecabezoek. Ik ben gestopt met roken nadat ik op de fiets telkens ezels dacht te horen, maar het gieren en piepen kwam uit mijzelf.

 

Maar ik wil NIET stoppen met de mensport! Ik kan niet stoppen met voeren, mesten of trainen. Ik kan niet stoppen met houden van die toppers. Ik kan niet stoppen met denken aan toen. Ik wil weer adrenaline pompen. Ik wil weer wedstrijdstress. Verdrietig zijn over mijn punten, bloid zijn na mijn vaardigheid. Ik wil graag positief zijn, maar een jaar is erg lang, te lang. Ik kan niet stoppen met verkennen, van de hindernis en tegenstander. Ik kan niet stoppen met verdrinken in herinneringen.

 

Was het maar een kwartetspel. Mag ik van jou van de vaardigheid? Drie strafballen? En een extra volte? Kwartet. Mag ik van de dressuur, slechte punten en een regenachtige dag? Kwartet. Geef mij maar een kapot tuig, een D en nooit meer een podiumprijs. Als ik als kwartet maar een wedstrijd heb. Ik wil en kan niet stoppen.

 

Tekst: Monte Visser. Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan.

Foto: Ruben Karnas | Mensport