Chipreaders voor Keurmerk Paard en Welzijn van Virbac

0
281

Op 18 september jl. ontvingen Hetty Schreurs en Marianne Sloet zeven luxe chipreaders uit handen van Virbac-directeur Albert Vroege. De chipreaders zijn beschikbaar gesteld om het werk van de inspecteurs van het Keurmerk Paard en Welzijn te vergemakkelijken.

Virbac is nauw betrokken bij de paardenhouderij en heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan. Vroege: “Wij vinden het Keurmerk Paard en Welzijn een zeer goed initiatief en willen graag op deze wijze bijdragen zodat de inspecteurs op efficiënte wijze te werk kunnen gaan.”

Voorzitter Hetty Schreurs is ontzettend blij met deze bijdrage van Virbac: “De chipreaders betekenden een flinke investering voor onze stichting. Met deze bijdrage van Virbac kunnen wij onze middelen investeren in andere ontwikkelingen omtrent het Keurmerk.”

Eerste KPW’s uitgereikt

Na overname van het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW) door de Sectorraad Paarden is Pensionstal/Stoeterij Geere-stein het eerste bedrijf dat het Keurmerk Paard en Welzijn PLUS wist te behalen. Genoeg reden voor voorzitter van Stichting Welzijn Paard, Hetty Schreurs, om naar Doorn af te reizen en het Keurmerk persoonlijk te overhandigen. “Een grote pensionstal waar voor alle paarden volop vrije beweging wordt aangeboden. Ik ben vooral onder de indruk van de praktische opzet van het bedrijf en de wijze waarop paardenwelzijn is geïmplementeerd in de bedrijfsvoering”, aldus Schreurs.

Inmiddels is het Keurmerk Paard en Welzijn toegekend aan meerdere bedrijven, te weten Boerderij Sinneveld en recentelijk ook aan De Paardenkamp in Soest (KPW plus), Horsefit & Wellness/Lekweidestal in Bergambacht (KPW plus) en Academy Bartels te Hooge Mierde.

Wilt u het Keurmerk Paard en Welzijn aanvragen? Stuur dan een email naar info@keurmerkpaardenwelzijn.nl

Bron: Persbericht Keurmerk Paard en Welzijn

Op de foto: Albert Vroege, directeur van Virbac, overhandigt de chipreaders aan Hetty Schreurs en Marianne Sloet.