CHIO Aken | Koos de Ronde soeverein in de marathon

0
780
EK Vierspannen
Koos de Ronde was in de marathon goed voor de tweede plaats (archieffoto)

Vandaag stond op het CHIO Aken de marathon voor de vierspanmenners op het programma. Koos de Ronde was in dit onderdeel duidelijk de beste. IJsbrand Chardon maakte het succes van TeamNL compleet door als tweede te eindigen. In het landenklassement gaat Nederland eveneens overtuigend aan de leiding.

Koos de Ronde was vandaag oppermachtig in de zware marathon bij het CHIO Aken. De Ronde zette in maar liefst vijf van de acht hindernissen de snelste tijden neer en schreef dit onderdeel net als vorig jaar op zijn naam. IJsbrand Chardon eindigde knap op de tweede plaats. In het individuele klassement is IJsbrand Chardon opgeklommen naar de tweede plaats achter Boyd Exell. Koos de Ronde staat op slechts 0,35 van IJsbrand op de derde plaats. In het landenklassement gaan de Oranjemenners onaantastbaar aan de leiding.

Drukkend weer

Het was vandaag drukkend warm weer in Aken, waar de hete zon werd afgewisseld met fikse regenbuien. Nadat de laatste deelnemer de finish was gepasseerd, brak er een enorme wolkbreuk los die werd vergezeld van flink onweer. Gelukkig waren alle paarden inmiddels veilig in hun boxen.

“CHIO Aken mag pittig”

Koos de Ronde was uiteraard zeer tevreden: “Het liep als een speer. Alleen in de waterhindernis ging het iets langzamer, ze keken een beetje naar de sproeiers en het water was vrij diep, maar de andere hindernissen ging top. Mijn span bleef steeds lopen, ik heb geen fouten gemaakt en ben echt dik tevreden. Het was de zwaarste marathon die we tot nu toe hebben gehad dit seizoen, maar hij was niet zwaarder dan andere jaren. Het is hier altijd pittig, maar dat mag ook wel. Aken is tenslotte de belangrijkste wedstrijd van het jaar.”

“Diepe buiging voor Enrico”

Ook IJsbrand Chardon was super blij met zijn paarden vandaag: “Ze blijven me verbazen. Ik vind het onvoorstelbaar dat Enrico die voor het eerst dit jaar meeloopt zo goed aanpakt. Ik maak een diepe buiging voor dit paard.” Chardon verreed zich even in de waterbak, maar werd desondanks tweede en staat nu dus nipt voor op Koos de Ronde.

Leider na de dressuur Boyd Exell werd derde in de marathon en staat net iets meer dan twee balletjes voor op IJsbrand Chardon, die op zijn beurt weer op de hielen wordt gezeten door Koos de Ronde. Het wordt morgen dus een zeer spannende vaardigheid!

Lees ook: CHIO Aken | Pech voor Bram Chardon

Kijk hier voor de uitslagen.

Tekst: KNHS

Foto: DigiShots