CAI Beekbergen: Antonie ter Harmsel beste Nederlander bij tweespannen

0
847

Op de slotdag van CAI Beekbergen heeft Martin Hölle met een fraai vaardigheidsrondje de overwinning in de tweespanwedstrijd veiliggesteld.

De Hongaarse menner reed met de paarden Eppie, Gabber en Erik. De pupil van Mieke van Tergouw tikte slechts één balletje van de kegels en liet een totaalscore van 108,9 noteren, ruim voor de nummer twee, Antonie ter Harmsel uit Nederland, met Zardonis, Conversano XXVII-41 en Enola.

Antonie ter Harmsel tweede

Er was maar één foutloze rit bij de tweespannen. Die werd gereden door de Deen Hans Henrik Nielsen die daarmee dit wedstrijdonderdeel won. Beste Nederlander was Antonie ter Harmsel. Met één balletje en enkele tijdfouten kwam zijn eindresultaat op 121,70. Daarmee werd hij knap tweede achter Hölle. Diens landgenoot Kristof Osztertag eindigde op de derde plaats, nipt voor Theo Timmerman.

Van Tergouw Plaquette

Ter Harmsel won net evenals vorig jaar de Van Tergouw Plaquette. “Deze staat wel op één in mijn lijstje van mooiste resultaten dit seizoen”, glundert Ter Harmsel. “De vaardigheid was een mooie afsluiting. Vrijdag was ik de beste Nederlander op de zesde plek, gisteren was ik in de marathon de tweede Nederlander en vandaag klim ik van de vierde naar de tweede plek.” Zeker van een plek in het WK-team is Ter Harmsel nog niet. “De bondscoach beslist pas na ons kampioenschap in Hulsberg.”

Uitslag CAI Beekbergen.

Bron: CAI Beekbergen/KNHS

Foto: DigiShots/Jessica van Herk