Boedapest: Bram Chardon wint! *video*

0
534
Bram Chardon Mechelen 2017 Foto FEI Dirk Caremans
Bram Chardon © FEI/Dirk Caremans

Bram Chardon heeft een geweldig weekend achter de rug. Hij won tijdens de wereldbekerwedstrijd in Boedapest niet alleen de openingsrubriek, maar gisteravond won hij ook! Daarmee komt hij in het algemene klassement van de wereldbeker op de vierde plaats. 

Kleine wijziging

De Hongaarse level 4 parcoursbouwer Gábor Fintha had ten opzichte van de eerste dag een kleine wijziging aangebracht waardoor het parcours wat spectaculairder werd. Het was een mooi en vloeiend parcours met voldoende techniek, wat spannende sport opleverde voor het enthousiaste publiek.

Risico’s

Bram Chardon deed wat hij zich zaterdagavond had voorgenomen en reed twee uiterst stabiele omlopen met het span waarmee hij in Lyon de eerste wedstrijd won. Zowel Bram als Voutaz en Dobrovitz plaatsten zich voor de drive-off over hetzelfde parcours, waarin de menners met een schone lei begonnen. Voutaz ging als eerste de ring in, maar tikte twee balletjes van de kegels. Dobrovitz nam alle risico’s om voor het thuispubliek te kunnen winnen, maar moest dit bekopen met vijf fouten.

Met een goed gevoel naar Genève

Hierdoor was de druk voor laatste starter Bram iets minder: “Ik besloot om mijn plan niet te veranderen, helemaal toen ik de tijden van Voutaz zag. Later in het parcours had ik een balletje en wist ik dat ik geen risico’s meer kon nemen, maar dat was ook niet nodig. Met deze snelheid kon ik me zelfs twee balletjes permitteren bleek achteraf. Het span liep twee rondes heel goed, ondanks het feit dat de bodem echt zwaar was. Dit geeft me een goed gevoel richting Genève volgende week. Ik ga deze week kijken of ik mijn snelste voorpaard Rezgo ga inzetten aangezien de piste van Genève erg groot is en een waterbak bevat. Maar aan de andere kant is dit span zeer goed en vertrouwd, dus ik ga het zien.”

News | FEI Driving World Cup – Budapest 2018

Tonight saw Bram Chardon at his BudaBEST in the FEI Driving World Cup leg in Hungary 💪With many drivers finding the course challenging, the Young Dutchman stormed though to prevail victorious over some tough competition, including Jérome Voutaz and his own father, Ijsbrand.

Gepostet von FEI Driving am Sonntag, 2. Dezember 2018

IJsbrand Chardon

Voor IJsbrand Chardon pakte de wedstrijd in Boedapest niet uit zoals hij had gehoopt. In de eerste manche brak zijn span uit de box, waarop de jury terecht de bel luidde. Hiervoor kreeg hij naast twee afgeworpen balletjes ook 10 strafseconden aangerekend waardoor hij uiteindelijk vijfde werd, achter Glenn Geerts en voor wild card rijder József Dobrovitz jr.

Uitslag Wereldbeker vierspannen Boedapest 2 december 2018:
1. Bram Chardon (Den Hoorn) 131,57
2. Jérôme Voutaz (Zwi) 137,57
3. József Dobrovitz (Hon) 152,87
5. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) 148,74

Stand Wereldbeker vierspannen 2018/2019 na 5 van de 9 wedstrijden:
1. Boyd Exell (Aus), 22
2. IJsbrand Chardon, 19
2. Jérôme Voutaz (Zwi), 19
4. Bram Chardon, 15
5. Koos de Ronde, 14

Bron: KNHS
Foto: FEI