Bram Chardon toont vorm in aanloop naar WB-seizoen

0
186

Veel menners keken uit naar de start van het indoor seizoen, en die bij de Voornruiters is één van de eerste wedstrijden op de kalender. De rubrieken op de menwedstrijden in Utrecht/De Meern waren dan ook goed bezet. Na twee dagen voorrondes werden de spannende finales op zaterdagavond 5 oktober gereden.

Mooi deelnemersveld bij de vierspannen

De vierspanwedstrijd werd door een aantal internationale menners aangegrepen hun span te testen in de aanloop naar het wereldbekerseizoen, dat op 30 oktober van start gaat in Lyon. Nadat Chester Weber de eerste omloop had gewonnen, stelde Bram Chardon in de beslissende tweede ronde orde op zaken. Met één balletje, maar razendsnel, zette hij druk op de Amerikaan. Weber werd tweede. Herman ter Harmsel stuurde zijn jonge span naar de derde stek (video onder).

Nationale rubrieken

Eerder op de avond waren de overige rubrieken al gereden. Bij de enkelspannen pony’s werd de snelste tijd gereden door Cindy Benschop. gevolgd door Milou Huisman en Edwin ter Maat.

Eerste starter Stefan van der Graaf bleef als enige foutloos bij de tweespannen pony’s. Daarmee won hij deze rubriek. Gerryt Riemersma werd tweede en de razendsnelle Frans Marijnissen moest genoegen nemen met de derde stek; hij reed er drie ballen af.

De enkelspannen paarden werd een prooi voor Jaap van der Horst. Hij werd gevolgd door Anniek Schuiling en Bas de Koning.

Bij de tweespan paarden was Marcel Marijnissen met voorsprong de snelste. Cees Meel Roseboom en Jan Toepoel zaten wel vlak bij elkaar; zij werden twee en drie.

In de rubriek vierspan pony won Gerco van Tuijl.

Uitslagen indoor menwedstrijd Voornruiters via Hoefnet.nl

Foto: FEI/Dirk Caremans (archief)