Bram Chardon onverslaanbaar in Geneve

0
167
Bram Chardon
Bram Chardon met zijn indoorvierspan, thuis aan het trainen. Foto: Wilma Alleblas

Bram Chardon lijkt inmiddels op de ‘Max Verstappen’ van het vierspanrijden. Tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, wist de menner uit Schipluiden de concurrentie op achterstand te zetten. Beste Belg was Dries Degrieck, hij eindigde op een vijfde plaats.

Boyd Exell

Het ‘tijdperk Bram Chardon’ lijkt met deze overwinning gevestigd. Temeer omdat de 28-jarige menner, wereldkampioen Boyd Exell op maar liefst vijf seconden achterstand zetten. Chardon ging vanaf het startsein tot het einde voor de winst, en liet nergens wat liggen.

Boven verwachting

“Het was pas mijn eerste wereldbeker van het seizoen, dus ik wist vooraf niet precies waar ik stond”, lacht Chardon na afloop van de wedstrijd. “Ik had thuis al echt het juiste gevoel, en bij een nationale wedstrijd in de Meern dacht ik ook ‘dit gaat een snel span worden’. Het was voor mij boven verwachting dat mijn span zo snel was, we hebben alles gegeven! Dit geeft zelfvertrouwen.”

Lijn vasthouden

Nu de wereldbekerwedstrijd in Mechelen niet doorgaat, staat de volgende wereldbekerwedstrijd pas in begin februari in Bordeaux gepland. Voor Chardon betekent dit ‘lekker doortrainen’: “Misschien dat ik tussendoor nog een nationale oefenwedstrijd opzoek, voor de rest train ik gewoon lekker thuis door. Dat heb ik voor Genève ook gedaan, die lijn houd ik vast.”

Alle uitslagen

Bron: FEI Geneve / Mensport