Boyd Exell: ‘’Ik wil morgen niet verliezen’’

0
419
© FEI/Cara Grimshaw Photography - Boyd Exell - Wereldbekerwedstrijd

Boyd Exell boekte vandaag een prachtige overwinning in Olympia Horse Show Londen. ”Ik had er vandaag een hele klus aan om mijn paarden bij te houden’’, zei Exell direct na zijn overwinning op het losrijterrein.

De sigaar

De Australische menner won vandaag met een voorsprong van 30 seconden op de nummer twee, Glenn Geerts. Exell werd direct na zijn overwinning geïnterviewd door Olympia Horse Show. Hij evalueert zijn rondes: ”De eerste ronde ging al zo goed. Ik dacht hoe ga ik dit ooit verbeteren in de drive-off? De paarden zaten op het juiste spoor en vlogen door het parcours. En ik had er eerlijk gezegd een hele klus aan om ze bij te houden. Ik dacht: als ik achterop begin te raken, dan ben ik de sigaar.’’

Risico’s nemen

Maar Exell hield zijn paarden in bedwang en kon nadenken over een goede tactiek voor de drive-off. ”Het is erg lastig om tijd goed te maken in een parcours. We wonnen de eerste ronde met een voorsprong van 12 seconden. Dus we konden in de drive-off iets rustiger aan doen en niet zoveel risico’s nemen. Maar dan is er weer het risico dat als je rustig rijdt dat je fouten gaat maken.’’

Verliezer van morgen

De interviewer zegt dat Boyd maar 1 balletje heeft laten rollen in twee dagen. Boyd Exell reageert daarop: ”Ja, maar ik hoop niet dat ik de winnaar wordt van de voorrondes en de verliezer van morgen tijdens de wereldbekerwedstrijd. Dus we moeten geconcentreerd blijven, goed voor de paarden zorgen en dit weekend goed afsluiten.’’

Spectaculaire wedstrijd

Exell voelt zich vereerd dat hij mag meerijden op Olympia Horse Show in Londen. ”Het is een spectaculaire wedstrijd. Het publiek is enthousiast en je komt er zo dicht langsrijden dat je ze zelfs zou kunnen aanraken.’’ Als laatste bedankt hij de sponsor omdat dit bedrijf ervoor zorgt dat de mensport doorgaat en aandacht krijgt.

Bekijk hier het hele interview:

The winner of the Fei World Cup Driving Leg presented by Dodson & Horrell is Boyd Excell for Australia 🇦🇺

Gepostet von Olympia, The London International Horse Show am Freitag, 21. Dezember 2018

Bron en foto: FEI