Boyd Exell: “Het is goed voor de sport dat we toch een WK hebben”

0
165

De definitieve inschrijving voor het WK vierspannen is gesloten en het is nu duidelijk welke landenteams en individuele rijders er aan de start komen van 8 tot 11 oktober. Voor Nederland nemen Europees kampioen Bram Chardon en Nederlands kampioen Koos de Ronde deel. Daarnaast zal ook IJsbrand Chardon zich laten zien met het Nederlandse team. Mark Weusthof is de ‘vierde man’.

De strijd wordt gestreden op het terrein van wereldkampioen Boyd Exell, wat door mensen als een voordeel kan worden beschouwd. Toch zal het terrein zo worden omgebouwd, dat ook de hindernissen waarschijnlijk minder bekend zullen zijn voor de paarden van Exell.

Positieve reacties

De vijfvoudig wereldkampioen heeft er zin in. “Het organisatieteam van Driving Valkenswaard International is heel ervaren in het organiseren van wedstrijden en alle voorbereidingen lopen volgens plan. Ik ga er dus van uit dat ik mij volledig kan concentreren op mijn deelname en zal dan ook op het rijdersterrein verblijven samen met alle andere deelnemers. Het is goed voor de sport dat we toch een WK hebben en ik ben blij met alle positieve reacties die we op ons initiatief hebben gekregen”.

Livestream

Vanwege de coronamaatregelen is dit evenement niet toegankelijk voor publiek. Paardenliefhebbers kunnen de wedstrijd live volgen via de FEI-livestream of via het YouTube kanaal van de FEI.

Bron & foto: Persbericht