Boyd Exell als FEI-icoon: “Het gaat niet om het winnen, maar om de manier waarop” *video*

0
507

De FEI koos acht supersterren en maakte uitgebreide reportages over deze ‘iconen’ van de hippische sport van de 21ste eeuw. Boyd Exell schaart zich bij het illustere gezelschap van onder andere Isabell Werth, Martin Fuchs en Ingrid Klimke.

De Australische menner maakte toen hij zes jaar was kennis met de mensport en leerde de kneepjes van het vak van een vriend van de familie. Op zijn zestiende al won hij zijn eerste nationale titel bij de tweespannen. Daarna vertrok hij naar Europa, voor betere kansen in de sport.

Zes jaar

Op zijn 27ste schreef hij geschiedenis door in drie verschillende disciplines deel te nemen aan wereldkampioenschappen, bij de enkelspannen, twee- en vierspannen. Zoals veel menners legt hij zich toe op de koningsdiscipline van het mennen, de vierspansport.

We zien de vele successen die hij vierde voorbijkomen. Zijn indoortitels, zijn wereldkampioenschappen… Al die grandioze prestaties maken hem met recht een icoon van de (men)sport.

“Winnen is één ding …”

Toch zijn het niet de gouden medailles die hem de meeste voldoening schenken. “Winnen is één ding, maar het is de manier waarop – hoe de paarden hebben gelopen, hoe ikzelf gemend heb, hoe het team functioneerde – die telt”, laat hij weten.

Bekijk de FEI-reportage over Boyd Exell

Bron: MenSport

Foto: DVI