Belgische authentieke equipe succesvol in Spanje

0
446
Stefaan Martens

Enkele jaren geleden bezocht een aantal traditiemenners in Sevilla de ‘Feria de caballo’, oftewel het feest van het paard. Eén van de bezoekers was Ludo Vandenbussche uit Damme. Sindsdien had hij het over niks anders meer: wij gaan daar meerijden!

Verre reis

Ja, het was heel ver en het zou niet meevallen, maar als Ludo iets in zijn hoofd heeft… en zo geschiedde. Hij vond nog twee andere menners en vroeg in de ochtend van 29 april jl. vertrokken ze richting Sevilla. Die avond was er een tussenstop voor de overnachting in Bordeaux; de tweede dag ging de reis naar het Spaanse Salamanca. De laatste etappe zette koers naar Sevilla, na dertig uur op de vrachtauto/trailer. De rest van het gezelschap was inmiddels per vliegtuig ook op locatie.

Ludo Vandenbussche

39 aanspanningen

Op zaterdag 4 mei zou er een Concours International Attelage Tradition gehouden worden, met 39 aanspanningen aan de start voor een presentatie, een wegparcours door het stadspark met de proeven en aansluitend een kegelparcours. De jury bestond uit een Spanjaard, de Franse AIAT voorzitter Baron Ch. Delanglade en een Portugees.

Mario Renaer

Een eerste en twee tweede plaatsen

De Belgische deelnemers brachten het er alle drie zeer goed vanaf. Stefaan Martens reed met zijn tweespan Arabo-Friezen naar een eerste plaats. Ludo Vandenbussche behaalde met zijn tweespan Haflingers een tweede plaats. Mario Renaer met zijn Lusitano’s in Tandem werd eveneens tweede.

Onvergetelijke ervaring

De volgende dag deden onze landgenoten mee aan de grote tocht door de stad met als hoogtepunt een rondgang door de arena, die afgeladen was met publiek. Na deze onvergetelijke ervaring werd de terugreis naar België aanvaard.

Door: Bert Lockefeer
Foto’s: Marianne Vandenbussche-Vande Kerckhove