BDA buiten activiteit met 26 aanspanningen

0
539
BDA buiten activiteit

Eindelijk kon de BDA buiten activiteit doorgaan. Na een stil voorjaar en een zo mogelijk nog rustigere zomer, waarbij we dan wel en dan weer niet met onze paardjes mochten rijden, was het eind september dan zover.

Coronaproof

Een traditie rit, coronaproof, in Oostkamp ingericht door team Cornelli -de Graeve, Odette, Tineke en Ides. En dat betekent een prima organisatie. Inschrijven vooraf met namen en gsm gegevens van de ”bubbel”, terrein enkel toegankelijk voor geregistreerde BDA-leden , ontsmettingsgel en afstand en niet te vergeten de mondkapjes.

BDA buiten activiteit

Iedereen was blij met het weerzien tijdens deze BDA buiten activiteit. Oké we konden elkaar niet omhelzen en geen handen geven, maar ach we waren weer samen. Een 26-tal aanspanningen waren aan de start. Er werd individueel vertrokken voor een prachtige goed uitgepijlde rit met ook nog een extra routebeschrijving

BDA buiten activiteit
Met zijn 2-span Haflingers met Spider reed auteur van dit artikel, Bert Lockefeer, zelf ook mee.

Onverhard en goed begaanbaar

De route bestond uit grotendeels onverharde en goed begaanbare wegen, na  een 15 -tal kilometers was er de lunch stop, waar ieder zijn eigen meegenomen lunch kon verorberen wederom volgens de covid regels.

Glas van de vriendschap

Na afloop was er nog een lekker stuk taart en een aangeboden “glas van de vriendschap” voorzien. Voor velen was dit de eerste keer van het jaar dat we “buiten” kwamen met onze aanspanning, voor onze voorzitter echter de allereerste keer na geruime tijd dat hij met zijn nieuwe paardje weer zelf kon meerijden.

Vers gerestaureerd

Nestor Daniel Vereenooghe pakte uit met een vers gerestaureerd rijtuig en ook Ludo Vanden Bussche reed met zijn jachtwagen voor de eerste maal in gezelschap. Valerie Deweer had een schattig authentiek  rijtuigje  met een 2 span minipaardjes meegenomen. We hebben allen genoten van deze mooie georganiseerde dag met prachtig weer.

Tekst & foto: Bert Lockefeer | Mensport