Aken 2021: Groot succes voor Team NL

0
203
IJsbrand Chardon World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots

Aken was de afgelopen dagen het decor voor prachtige paardensport, verschillende disciplines komen daar aan bod waaronder de vierspannen paarden. Het Nederlandse team bestaande uit IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde behaalde de felbegeerde gouden medaille. Individueel was er goud voor Chardon senior en zilver voor de Ronde, Chardon junior werd zevende.

Goud en zilver voor IJsbrand en Koos

Het was weer een super spannende wedstrijd waarin na de dressuur Boyd Exell overtuigend op kop ging, met de heren Chardon op de 3e en 4e plaats. Koos de Ronde moest toen nog genoegen nemen met de 12e positie in het klassement. De marathon zorgde voor de nodige verschuivingen in het klassement, zo steeg Koos de Ronde door zijn fantastische overwinning naar de 3e plaats en IJsbrand Chardon nam de kopplaats over van Boyd Exell.

Vandaag moest de wedstrijd beslist worden door het rijden van de vaardigheidsproef, en hoewel Chardon sr al wel enige afstand geschapen had voor zijn concurrenten was alles nog mogelijk. Doordat Boyd Exell zijn parcours foutloos en binnen de tijd aflegde, werd de druk op het Nederlandse team groter. Koos de Ronde werd er echter niet anders van en reed ook een foutloos parcours. Als laatste kwam IJsbrand Chardon aan de start en met slechts 1 balletje eraf was de gouden medaille voor hem.

Goud voor Team NL

Vanaf het begin stond in Nederlandse team op kop in het landenklassement en daar kwam geen verandering meer in. Het Belgische team, bestaande uit Dries Degrieck, Glenn Geerts en Tom Stokmans, won zilver en Michael Brauchle, Mareike Harm en Georg von Stein haalden voor Duitsland  de bronzen plak binnen.