6 tips in verband met coronavirus (voor jou en je paard)

0
300

Zes tips voor jou en je paard in deze Corona-tijd.

1. Houd je aan de bekende regels

Neem de bekende regels in acht, ook op stal:

  • Vermijd contact, houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest of nies in je elleboog
  • Gooi zakdoekjes weg
  • Blijf thuis als je ziek bent
  • Raak je gezicht niet aan

2. Houd afstand van je paard als je zelf ziek bent

Hoewel het Coronavirus ook bij paarden bestaat, kun je het niet overbrengen op je paard of andersom. Maar let wel op, want als jij besmet bent met COVID-19, kun de ziekte wel via de vacht van je paard overgedragen worden op stalgenoten.

3. Train minder (intensief)

Er zijn geen wedstrijden momenteel, en daar stem je je training op af. Had je naar een bepaalde wedstrijd – zeg, over een paar weken – toegewerkt, dan kun je de training afbouwen.

4. Geef minder krachtvoer

Datzelfde geldt voor krachtvoer. Minder trainen betekent dat je paard minder energie verbruikt. De hoeveelheid ruwvoer houd je hetzelfde.

5. Je paard als anti-stress middel

Het is onzekere tijd, omdat we niet weten hoe het virus zich zal ontwikkelen. Stress zorgt voor een negatief effect. Gelukkig helpt werken met paarden goed tegen stress. Het is dus goed om lekker veel (extra?) tijd bij je paard door te brengen. Een extra poetsbeurt van paard of tuig misschien?

6. Help een ander

Wellicht is een andere paardeneigenaar van jouw stal wel ziek geworden. Probeer zijn of haar paard te verzorgen, of doe dat samen met de andere stalgenoten.

Paardenarts.nlMensport