4e zondag in oktober: Sint Hubertus in Beauvoorde

0
338

Op 27 oktober worden er opnieuw paarden, honden en ruiters gezegend. Wijlen pastoor Demeester, ‘Paster-peerd’, had het gezien: als de bladeren van de bomen rond het kasteel van Beauvoorde (België) beginnen te vallen en hun kleur neigt naar roestbruin, dan mogen de traditionele paardenwijding en een jachtrit niet ontbreken.

Jacht, paard, hond en Sint Hubertus

De misviering om 10 uur staat in het teken van jacht, paard en hond en Sint Hubertus zelf. Een verzorgde viering wordt tijdens en na de mis opgeluisterd door de groep Jachthoornblazers. Na de dienst stellen paarden, koetsen en ruiters zich op tussen kerk en kasteel. Daar worden de broden gezegend en uitgedeeld. Ook de honden worden niet vergeten. Alle wandelaars en hun trouwe maatjes zijn welkom. Er wordt een korte groepswandeling voorzien na de zegening, waarna paarden en ruiters een frisse galop door de uitnodigende velden maken.

Landelijke feestochtend

De organisatoren hebben ook dit jaar weer hun uiterste best gedaan om alles tot in de puntjes te verzorgen. De traditionele Picon zorgt halverwege de tocht voor opgewekte gemoederen. Alle ruiters, maar ook de Beauvoordenaars en bezoekers, worden rond 11 uur verwacht op het dorpsplein van het Franse ‘Les Moëres’, waar het woord ‘bienvenue’ alle eer wordt aangedaan. Een volwaardige landelijke feestochtend is voorzien op het dorpsplein te midden van ‘Le plat Pays’. Op de terugweg krijgen alle ruiters nog een heet soepje en een broodje.

De organisatie hoopt dat ook u op deze dag mee geniet en samen met paarden en ruiters de herfstgeuren komt opsnuiven te Beauvoorde.

Afspraak aan de kerk, zondagochtend 27 oktober, om 10.30 uur.

Bron: Persbericht

Foto: Shutterstock