16 juni: SGW Vlietland, met ruiters én menners

0
1016

Op zondag 16 juni vindt voor de 15e keer SGW Vlietland plaats. In het prachtige watersport- en recreatiegebied Vlietland in Leidschendam komen ruim 250 eventingruiters en 40 mencombinaties aan de start. Een unieke combinatie van samengestelde wedstrijden voor ruiters én menners.

Dit jaar wordt de wedstrijd op één dag verreden. De ruiters en amazones komen in actie van de klasse BB tot en met L paarden/M pony’s.

Minimarathon

Voor de menners staat een Minimarathon op het programma. Dit is een officiële discipline bij de KNHS die bestaat uit een combinatie van een vaardigheidswedstrijd en een marathon. Het aardigheidsparcours bestaat uit maximaal 20 genummerde poorten. Daarna staan er drie marathon hindernissen in het parcours. De enkel-, twee- en vierspannen rijden de Minimarathon twee keer, waarbij de tijd en de strafseconden bij elkaar worden opgeteld om de eindtijd te berekenen.

Strodorp

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingende Blesruiters en Koningin Emma. Uiteraard ontbreekt het strodorp niet. Hier zijn diverse winkeltjes te vinden en bij de catering kunnen bezoekers in het centrum van de wedstrijd genieten van allerlei hapjes en drankjes.

Van 8.00 tot 18.00 uur

De eerste combinatie start zondag even na 8.00 uur in de cross, de laatste deelnemer komt rond 18.00 uur over de finish. De toegang en het parkeren zijn gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl.


Foto: George de Ruiter