10e Indoor Marathon Houten zeer succesvol verlopen *fotoserie*

0
1811
Gerben van de Berkt - indoor Houten Zilfia's Hoeve 19-1-2018 foto Eveline Roseboom Meel
Gerben van de Berkt. Foto Eveline Roseboom Meel

Dit weekend heeft alweer de 10e Indoor Marathon Houten, georganiseerd door De Rijnruiters, zeer succesvol plaats gevonden. Deelnemers en bezoekers uit Nederland en België zijn weer massaal afgereisd naar Houten om getuige te zijn van dit spektakel. Het hoogtepunt was ook dit jaar weer de spannende finale.

Chantalle Boogaarts

De finale enkelspan pony’s werd door Pamela Schraal afgetrapt, zij was ook de deelneemster die zaterdagochtend om 8.00 uur als eerste in het parcours te bewonderen was. De winst ging naar een verraste Chantalle Boogaarts. Zij startte als 7e in de finale en heeft door snel en foutloos het parcours af te leggen dit jaar Indoor Houten op haar naam mogen schrijven.

Gerben van de Berkt

Na de enkelspan pony’s volgden de twee rijders die streden voor de tandem pony’s. Sjoerd Lenssen mocht als eerste starten, helaas rolde er 3 ballen van de pylonen. Gerben van de Berkt reed daarna een snelle en foutloze ronde waardoor hij de winnaar is bij de tandem pony’s in 2018.

Marcel Marijnissen

Marcel Marijnissen - indoor Houten Zilfia's Hoeve 19-1-2018 foto Eveline Roseboom Meel
Marcel Marijnissen. Foto Eveline Roseboom Meel

De tweespan paarden maakte het daarna enorm spannend toen Jonas Corten en Ton Vreugdenhil exact dezelfde tijd achter hun naam noteerden. Jonas was 5 seconden sneller, maar een bal op poort 3 maakte dat het scorebord voor beide mannen op 146,90 seconden kwam te staan. Het was aan de laatste rijder Marcel Marijnissen om een snellere tijd te noteren. De paarden van Marijnissen vlogen door het parcours en hiermee klokte hij de snelste tijd voor deze rubriek.

Bruno Taveniers

In de finale werd over twee manches de rubriek vierspan paard gereden. De vier mannen die mee reden deden er alles aan om in het selectieve parcours van Hans Zumbrink en Berry van den Bosch alle ballen te laten liggen, maar dit was geen gemakkelijke opgaaf. De tijden van Frank Bos en Bruno Taverniers lagen dicht bij elkaar, maar de winst van deze rubriek ging naar de Belgische Bruno.

Bernie Damen

Na de vierspannen mochten er maar liefst 12 enkelspan paarden hun finale ronde rijden. Ook bij deze rubriek rolde er veel balletjes van de pylonen, het lukte geen een finalist om een 0-rondje neer te zetten. Des te spannender werd het bij de laatste deelnemers. De snelste tijd werd neergezet door Bernie Damen in een tijd van 131,56. Hiermee was hij ruim 2,5 seconde sneller dan Milou Huisman. De derde prijs in deze grote rubriek ging naar Pieter Karelse.

Eline Geurs

Eline Geurs - indoor Houten Zilfia's Hoeve 20-1-2018 foto Eveline Roseboom Meel
Eline Geurs. Foto Eveline Roseboom Meel

De tweespan pony’s stonden alweer te trappelen om rond te mogen racen. Ook bij deze 8 deelnemers rolde er ballen. Frans Marijnissen was met 136,66 seconde de snelste deelnemer van deze rubriek, echter had hij drie dure ballen, wat hem de derde plaats in deze rubriek opleverde. De tweede plaats ging naar Ariena Kleijer. Naast deze tweede plek mocht zij tijdens de verloting onder de deelnemers ook de tegoedbon voor een nieuw enkelspantuig in ontvangst nemen. De winst van de tweespan pony’s werd op de naam van Eline Geurs geschreven. Met één balletje op poortje 1 en een tijd van 142,16 seconde was zij de snelste deelnemer van deze rubriek.

Roy van der Velden

Het slotstuk van deze avond was de rubriek vierspan pony’s. Hier werd alles op alles gezet om de overwinning te kunnen opeisen. De 5 mannen hebben gestreden tot het aller laatste moment. Onder luid gejuich van de vele toeschouwers, zag de eerste starter van deze rubriek Roy van der Velden, hoe zijn naam boven op het scorebord bleef prijken. Zijn omloop was niet de snelste, maar als enige vierspan pony finalist met slechts één afgeworpen bal werd hij de winnaar van de vierspan pony’s Indoor Houten.

Fotoserie

Tekst: Inge van der Zwaag
Foto’s Eveline Roseboom Meel