10e Coach Meeting in Doorn

0
468

De jubileumeditie van de Coach meeting in Doorn vindt plaats op zondag 12 mei 2019 in de omgeving waar het tien jaar geleden de primeur beleefde. Het wordt een bijeenkomst van de mooiste Coaches (‘postkoetsen’ in de volksmond) met uitsluitend luxe betuigde vierspannen van verschillende rassen en kleuren. Koetsiers, grooms en passagiers in gepaste kleding zullen het unieke plaatje compleet maken.

Klokslag 10.30 uur vertrekt de eerste Coach vanaf de locatie waar wordt ingespannen:
Koninklijke Marine Mariniers-Kazerne
Van Braam Houckgeestkazerne
Oude Arnhemse Bovenweg 1D
3941 XM  Doorn

Jachthoornblazers

Onder de mooie klanken van de Jachthoornblazers van de Berkenhorst uit Elspeet vertrekt elke twee minuten een coach tot alle deelnemende rijtuigen op weg zijn naar de eerste stop, Parc Broekhuizen te Leersum, een imposant landgoed in Utrechtse Heuvelrug met gebouwen die teruggaan tot eind 18e eeuw.

Picknick

Vervolgens gaat deze historische rit naar Kasteel Sandenburg te Langbroek. Dit sprookjesachtige, witte kasteel in neogotische stijl wordt al meer dan 200 jaar bewoond door de familie Van Lynden van Sandenburg. Op deze unieke locatie vindt alleen voor de deelnemers één van de hoogtepunten van de dag plaats, de traditionele picknick. De Jachtblazers doen de Coaches na deze onderbreking weer uitgeleide.

Bijpassende decors

De laatste stop is bij Buitenhuis Leeuwenburgh, in 1657 gebouwd in Hollands-classicistische stijl en sinds 1818 in het bezit van de familie De Beaufort. Voor de laatste keer die dag worden de imposante Coaches opgesteld en nog éénmaal het prachtige schouwspel tonen van aanspanningen in een bijpassend decor.

Hoofdstad Aanspanning

Hierna wordt koers gezet naar de Mariniers Kazerne, waar de deelnemers weer met hoorngeschal worden ontvangen. Zo komt een einde aan één van de jaarlijkse hoogtepunten van een onder de paraplu van Hoofdstad Aanspanning georganiseerd evenement.

Wilt u deze unieke aanspanningen voorbij zien komen, houd dan vooral de website van Hoofdstad Aanspanning (www.hoofdstadaanspanning.nl) in de gaten. De exact te rijden route wordt op deze site bekendgemaakt.

Persbericht

Foto: Bert Heeren